Μήπως οι γάμοι χωρίς σεξ είναι πιο συνηθισμένοι από όσο νομίζουμε;

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010


Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια; Οι ειδικοί μιλούν για όλο και περισσότερους γάμους, που βασίζονται στη μακροχρόνια αγάπη αλλά όχι και στο σεξ.


Η Jennifer δεν έκανε σεξ με τον πρώην σύζυγό της την πρώτη νύχτα του γάμου τους. «Τότε το απέδωσα στην κούραση», λέει. Και αναρωτιέται μήπως θα έπρεπε να το εκλάβει ως καμπανάκι κινδύνου;


Το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν έγινε εκείνη τη νύχτα αλλά ότι η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη από πολλές νύχτες χωρίς σεξ. Ως αρραβωνιασμένο ζευγάρι, η Jennifer και ο αρραβωνιαστικός της το έκαναν περίπου 3 φορές την εβδομάδα, αλλά από τη στιγμή που αντάλλαξαν όρκους αγάπης στην εκκλησία, γρήγορα κατέληξαν να το κάνουν περίπου 1 φορά το μήνα, μερικές φορές ακόμη λιγότερο.


Η περίπτωση της Jennifer δεν είναι μοναδική. Συμβαίνει συχνά τα παντρεμένα ζευγάρια να μην έχουν την ίδια σεξουαλική επιθυμία που είχαν στην αρχή της σχέσης.


Ορισμένοι ειδικοί κάνουν λόγο για γάμους που ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών μεταξύ των συζύγων είναι κατά μέσο όρο 10 φορές το χρόνο ή και μικρότερος, ενώ δε λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και γάμοι χωρίς καθόλου σεξ. Σε κάθε περίπτωση αν είστε δυσαρεστημένος-η από τη σεξουαλική σας ζωή, είναι σημαντικό να το συζητήσετε με τον-την σύζυγό σας.


Πηγή: otherside.gr


Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com