Η επιστήμη μίλησε: οι άνδρες είναι πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010


Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνδρες είναι πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες. Αλλά μάλλον αυτό είναι κάτι που γνωρίζατε ήδη.


Σε κάθε σοβαρό δεσμό οι άνδρες ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια για να προσθέσουν λίγο ρομαντισμό στη σχέση τους, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο και με τις γυναίκες. Οι άνδρες είναι υπέρ του ρομαντισμού επειδή ο ρομαντισμός τους εξασφαλίζει δύο σημαντικά πράγματα: το σεξ και … την ησυχία τους.


Και τα δύο αυτά πράγματα έχουν την ίδια αξία για τους άνδρες. Στην αρχή της σχέσης το σεξ είναι βασικό κίνητρο για αυτούς. Καθώς η σχέση ωριμάζει, το σεξ υποχωρεί ως προτεραιότητα για να πάρει τη θέση του η ηρεμία και η αποφυγή της γκρίνιας.


Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γκρίνια σημαίνει συνήθως και όχι σεξ, οπότε κατά κάποιον τρόπο ο άνδρας τιμωρείται διπλά

.

Η μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες σήμερα είναι αυτοί που ανυπομονούν να ακούσουν ερωτικά λόγια και να πάρουν ρομαντικά δώρα. Μπορεί να ακούγεται χαζό και έχετε κάθε δικαίωμα να σκεφτείτε ‘’Τι στο διάολο;’’, αλλά αυτή η έρευνα φαίνεται να στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια.


Πηγή: men24.gr


Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com