Αγγλία: Οι θεατρόφιλες αγελάδες πλούσιες σε γάλα!

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010


Σύμφωνα πάντα με το δημοσιέυμα τα θεατρικά έργα του βρετανού ποιητή βοηθούν τις αγελάδες να ηρεμούν και να αυξάνουν την παραγωγή τους κατά 4%.

Το περίεργο πείραμα διεξήγαγε μία θεατρική ομάδα από το Κεντ. Σκοπός ήταν να δουν αν το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στις αγελάδες, όπως έχει αποδειχτεί ότι τις βοηθάει η μουσική.


Η ομάδα «Changeling Theatre Company», η οποία ειδικεύεται σε πιο... περίεργες παραγωγές σαιξπηρικών έργων, έπαιξε σκηνές από τις «Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ» στο τετράποδο κοινό μίας φάρμας κοντά στο Μέιντστοουν.Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής ομάδας Ρομπ Φόρκναλ, τόνισε ότι η ιδέα για το εγχερημα γεννήθηκε, ενώ συζητούσαν με τον ιδιοκτήτη της φάρμας για το αν το κλασικό θέατρο θα είχε θετική επίδραση στις αγελάδες.


Ο Φόρκναλ επεσήμανε ότι τον εξέπληξαν τα θετικά αποτελέσματα του πειράματος, ενώ εκτός από τις αγελάδες ωφελήθηκε και η ομάδα του, καθώς δε χρειάζεται πια να δαπανούν χρόνο και χρήμα αναζητώντας χώρο για πρόβες.


Ο εργαζόμενος στη φάρμα Λίαμ Μπατ, τόνισε πως όποια μέθοδος βοηθάει τις αγελάδες να χαλαρώσουν, είναι καλοδεχούμενη. Πάντως, σημείωσε ότι δε γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτό που αρέσει στις αγελάδες. Ίσως, όπως είπε, να είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Σαίξπηρ.


Πηγή: cosmo.gr


Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com