Δουλειά ή διασκέδαση;

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010


Μια ενδιαφέρουσα έρευνα έκανε εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο: επαγγέλματα που μοιάζουν περισσότερο με διασκέδαση παρά με δουλειά, για την οποία πληρώνεται κανείς.


Ανάμεσα σ' αυτά συγκαταλέγονται: δοκιμαστής παγωτών, σχεδιαστής καρτούν, οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι προσπαθούν να αντέξουν την καθημερινότητά τους σε μια εργασία που κάθε άλλο παρά απολαμβάνουν, κάποιοι τυχεροί ασχολούνται με πολύ ευχάριστες δραστηριότητες, για τις οποίες πληρώνονται κιόλας.


Φανταστείτε να ξυπνάτε τη Δευτέρα το πρωί και η δουλειά σας να είναι η δοκιμή κρασιών ή παιχνιδιών ηλ. υπολογιστών! Για τους ανθρώπους αυτούς οι αργίες και τα ρεπό μοιάζουν με διακοπές από τις διακοπές.
Ένας σχεδιαστής καρτούν, για παράδειγμα, δεν το πιστεύει και ο ίδιος ότι πληρώνεται για να κάνει αυτό που του αρέσει.


Απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών, πραγματικά νιώθει αμήχανα όταν οι φίλοι του τον ρωτούν: "πώς πήγε σήμερα η δουλειά;".



Παρομοίως και μια ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου, η οποία είναι ταυτόχρονα λάτρης των βιβλίων. Νιώθει πραγματικά στο στοιχείο της, όταν όλη τη μέρα εργάζεται σε ένα χώρο γεμάτο βιβλία.


Αγοράζει χρησιμοποιημένα βιβλία, τα οποία διαβάζει για να τα αξιολογήσει, μιλάει με άλλους ανθρώπους για τα βιβλία και πραγματικά δουλεύει διασκεδάζοντας.



Να μη μιλήσουμε καν για έναν 26χρονο ο οποίος "δουλεύει" (τον κόσμο) δοκιμάζοντας παιχνίδια για ηλ. υπολογιστές. Οι φίλοι του σχεδόν τον μισούν για την τύχη του! Τόσο απίστευτο φαίνεται και στον ίδιο η ενασχόλησή του, ώστε στους γονείς του δεν έχει πει καν ότι αυτή είναι η δουλειά του. Τους είπε ότι αξιολογεί λογισμικό.


Όταν ήταν μικρός έπαιζε ατελείωτες ώρες παιχνίδια και οι γονείς του πραγματικά δυσκολεύονταν να του επιβάλουν κάποιους περιορισμούς. Τώρα υποθέτει ότι οι γονείς του θα τρελαίνονταν εάν μάθαιναν ότι όλη την ημέρα παίζει παιχνίδια και πληρώνεται!



Παρόμοιες είναι οι εμπειρίες και άλλων "επαγγελματιών" όπως ενός δοκιμαστή παγωτών, ενός άλλου δοκιμαστή κρασιών κ.ο.κ. Κοινό στοιχείο όλων: οι άνθρωποι δεν τους πιστεύουν ότι πληρώνονται για μια τόσο ευχάριστη δραστηριότητα.


Όταν τους πιστέψουν, τους ζηλεύουν απίστευτα!


Πηγή: thelo.gr


Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com