Αν είσαι μάγκας...

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της μνήμης της Αυστραλίας είναι ο Τάνσεν Αλί, ο οποίος προσπαθεί να αποστηθίσει 2.306 σελίδες του τηλεφωνικού καταλόγου

Ο 32χρονος Αυστραλός Τάνσελ Αλί είναι ο επικρατέστερος για τον τίτλο "Αυστραλός Πρωταθλητής της Μνήμης" που θα λάβει χώρα στην Κίνα.Ο Αλί προπονείται για τον παγκόσμιο τίτλο προσπαθώντας να αποστηθίσει 2.306 σελίδες του τηλεφωνικού καταλόγου του Σίδνεϊ.

Ο επίδοξος πρωταθλητής θυμάται, 16.000 τηλεφωνικούς αριθμούς και όλες τις διαφημίσεις που περιέχει ο τηλεφωνικός κατάλογος.

Ο ίδιος λέει ότι δεν είναι τίποτε σπουδαίο και ο καθένας μπορεί να το κάνει, αρκεί να γνωρίζει την τεχνική "Πάντα πίστευα ότι έχω πολύ φτωχό μνημονικό, μέχρι που έμαθα την τεχνική και εφαρμόζοντάς την έφτασα εδώ που είμαι τώρα.

Η πείρα μου έχει διδάξει ότι ο καθένας μπορεί να εξασκηθεί σ' αυτόν τον χώρο και να φτάσει σε καταπληκτικά αποτελέσματα. Διδάσκω την τεχνική αυτή για οχτώ χρόνια τώρα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να μην μπορεί να το κάνει".

Δίνοντας, μάλιστα, μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, αποκαλύπτει ότι είναι θέμα συνδυασμών. Συνδυάζεις το όνομα ενός ατόμου, για παράδειγμα, με μια εικόνα και δεν το ξεχνάς ποτέ.

Ο αριθμομνήμων… και όχι μόνο, ερωτηθείς, αν ξεχνά ποτέ τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ή την επέτειο του γάμου του, είπε ότι "είναι άνθρωπος και βέβαια ξεχνά ορισμένα πράγματα. Αν εφαρμόζεις όμως τις στρατηγικές, μπορείς να θυμάσαι οτιδήποτε επιθυμείς".

Πηγή: news247.gr

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com