Παιχτούρες Vol.6 (Ροντρίγκο Ράμος "Φερούζεμ")

Σάββατο 22 Μαΐου 2010


Ραντρίγκο Ράμος γνωστός και ως "Φερούζεμ", αρχηγός της Εθνικής ελπίδων της Βραζιλίας.



Θέση:
Κεντρικός Αμυντικός Ομάδα: ΑΕΚ


Το 2000, η ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του "νέου Λούσιο" της Εθνικής Βραζιλίας.

Ο Νεαρός τότε παίχτης είχε όλες τις περγαμηνές να εξελιχθεί σε ένα παίχτη ηγέτη, σε ένα παίχτη που θα ήταν άρχοντας στο κέντρο της άμυνας, οποιασδήποτε ομάδας.

Θυμάμαι τότε, ένας φίλος γνωστός σεσημασμένος ΑΕΚτζής, με την κωδική ονομασία "Ψωλοκώσταινα" μου έλεγε χαρακτηριστικά:
"Είδες τι παιχτούρα πήραμε; Αρχηγός της Εθνικής ελπίδων της Βραζιλίας."
"Θα βγάλει μάτια αυτός... να το θυμάσαι..."

Τον ίδιο ενθουσιασμό βέβαια είχαν και πολλοί ομοϊδεάτες του, περιμένοντας όχι μόνο να δουν ένα παίχτη που θα είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας τους, αλλά και μια σοβαρή επένδυση για το μέλλον σε περίπτωση πώλησής του.

Φυσικά ένας παίχτης τέτοιου βεληνεκούς, δεν θα μπορούσε παρά να τους χαρίσει αυτό που όλοι ήλπιζαν.

Ναι λοιπόν... Το πρωτάθλημα αρχίζει και ο Φερούζεμ από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις δείχνει τα πλούσια χαρακτηριστικά του ως κεντρικός αμυντικός, αφού ήταν τουλάχιστον δέκα ταχύτητες κάτω από τον μέσο ποδοσφαιριστή στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Εκτός βέβαια από την ταχύτητά του, δεν θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει την τεχνική του, κάνοντας καταπληκτικά κοντρόλ με το καλάμι ανοίγματος δέκα μέτρων. Αυτός ήταν και ο λόγος που έπαιξε αρκετές φορές και ως δεξί μπακ.

Αξέχαστη θα μείνει σε όλους τους οπαδούς των κιτρίνων η μεγαλειώδης εμφάνιση του στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-3, όπου έκρινε το πρωτάθλημα, όταν έκανε μια απίστευτη γκέλα-δώρο στον Πατσατζόγλου, με τον Sir Takis να γίνεται πρωταθλητής Ελλάδος και να κάνει τον γύρω του θριάμβου στο ΟΑΚΑ.

Μετά από την φυγή του από την ΑΕΚ μάθαμε ότι το παρατσούκλι "Ferrugem" σήμαινε
"ο σκουριάς" στα πουρτουγέζικα.

Ύστερα από τις εμφανίσεις του στην ΑΕΚ, όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν πολλές προτάσεις με επικρατέστερες τις Ρεάλ, Ιντερ και Στρασμπούργκ.

Τελικά αυτή η μεγάλη παιχτούρα, που κόστισε στην ΑΕΚ 650 εκατομμύρια δραχμές (τότε), πήρε μεταγραφή για την Στρασμπούργκ, βάζοντας στα ταμεία της το υπέρογκο ποσό των μηδέν εκατομμυρίων δραχμών.

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com