Παιχτούρες Vol.5 (Σάντορ Τόργκελε)

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010


Η εθνική Ουγγαρίας ήταν στην αφάνεια εδώ και πολλές δεκαετίες, με την τελευταία μεγάλη ομάδα να έχει στο ρόστερ της τον Φέρεντς Πούσκας, με το απίστευτο ρεκόρ των 84 γκολ σε 85 παιχνίδια.






Ύστερα λοιπόν από τα τόσα χρόνια όπου ζούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η Ουγγαρία επανήλθε στο προσκήνιο, ικανή πλέον να χτυπήσει ακόμα και τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Κύριος εκφραστής της ομάδας αυτής δεν θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος εκτός από τον υψηλόσωμο επιθετικό Σάντορ Τόργκελε.

Ο Σάντορ είναι ο παίχτης που πήρε από το χεράκι την εθνική Ουγγαρίας και με την τρομερή ικανότητά του στο σκοράρισμα την έφτασε ψηλά, καθώς αποκλείστηκε στα προκριματικά από όλες τις τελικές φάσεις, όλων των διοργανώσεων.

Τον τεράστιο αυτό παίχτη, είχαμε την ευτυχία να τον δούμε στα Ελληνικά γήπεδα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού το 2005.

Θέση: Επιθετικός Ομάδα: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

Το καλοκαίρι του 2005, ο Παναθηναϊκός, με μια λιτή ανακοίνωση στο site του αναφέρει:
"Ο Παναθηναϊκός ΑΟ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Σάντορ Τόργκελε από την Κρύσταλ Πάλας"

Αυτό ήταν... Η Αθήνα πήρε φωτιά.

Οι φίλοι του Τριφυλλιού βγήκαν στους δρόμους, κατακλύζοντας την πλατεία Ομονοίας και πανηγυρίζοντας για την απόκτηση του παγκοσμίου κλάσης στράικερ. Ήταν σίγουροι ότι το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι πράσινοι από την μετά Βαζέχα εποχή, είχε πλέον τελειώσει.

Ο Τόργκελε ήταν γνωστός και ως "Θωρηκτό", από τις μεγάλες του εμφανίσεις στην Αγγλία με την φανέλα της Κρύσταλ Πάλας, αλλά και από την εθνική του ομάδα.

Ο ενθουσιασμός των πρασίνων ήταν πολύ μεγάλος και περίμεναν πολλά πράγματα από τον Ούγγρο επιθετικό.

Ο Σάντορ με τις εμφανίσεις του τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον ΠΑΟΚ φρόντισε να επιβεβαιώσει τις φήμες που τον ακολουθούσαν και να ικανοποιήσει τον ενθουσιασμό των φιλάθλων φτάνοντας σε επιδόσεις που είναι πραγματικά εξωπραγματικές.

Την πρώτη του χρονιά, έχοντας το τριφύλλι στο στήθος, δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε μια φορά, ενώ την δεύτερη χρονιά με την φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε ένα γκολ στην ήττα του Δικεφάλου με 3-2 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σε σύνολο 35 αγώνων κατάφερε να σκοράρει μια φορά φτάνοντας στο εκπληκτικό ρεκόρ των 0,028 γκολ ανά αγώνα.

"Σάντορ δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ" έλεγαν κλαίγοντας όλοι οι Έλληνες οπαδοί όταν το "Θωρηκτό" πήρε μεταγραφή για την υπερηχητική ομάδα Άουγκσμπουργκ.

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com