Παιχτούρες Vol.4 (Ζίζι Ρόμπερτς)

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010


Ο παίχτης που έστειλε τον Ζιοβάνι να ξεσκονίζει τον πάγκο...

Γεννηθείς στις 13/07/1979 στη Μονρόβια της Λιβερίας, ο Ζίζι Ρόμπερτς ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 17 ετών στην Τζούνιορ Προφέσιοναλ της πατρίδας του.

Από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση, όλοι κατάλαβαν ότι ένα μεγάλο αστέρι είχε ήδη γεννηθεί.

Θέση: Επιθετικός Ομάδα: Ιωνικός, Πανιώνιος, Ολυμπιακός


Τα καλά νέα για τον Ζίζι δεν άργησαν να έρθουν, με εισήγηση του μεγάλου παίχτη, αλλά κυρίως μεγάλου σκάουτερ Ζόρζ Γουεά, πήρε μεταγραφή για την Μίλαν (όταν έχεις μάτι ε;).

Εκεί εξελίχθηκε ποδοσφαιρικά και βοήθησε την Μίλαν να κατακτήσει πολλούς τίτλους καθαρίζοντας τα αποδυτήρια (αφού δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε καν στον πάγκο).

Όπως ήταν φυσικό οι δυνατότητες του Ρόμπερτς φάνηκαν πολύ γρήγορα, αφού όλοι έβλεπαν πόσο πολύ βοήθησε στο να κατακτήσει πολλούς τίτλους η Μίλαν, το σφουγγάρισμα και το ξεσκόνισμα των αποδυτηρίων και του αθλητικού κέντρου της ομάδας του Μιλάνου.

Ύστερα από πολλές "βόλτες" σε διάφορους ιταλικούς συλλόγους κατέληξε στην Ελλάδα και τον Ιωνικό και λίγο αργότερα ένα σύντομο πέρασμα από τον Πανιώνιο, όπου και ξεκινά η μεγάλη του καριέρα με τις τρομερές επιδόσεις του.

Οι εμφανίσεις του σε Ιωνικό και Πανιώνιο δεν άφησαν κανένα αδιάφορο και ύστερα από πολλές μάχες μεταξύ ΡΕΑΛ ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ, μπαρτελόνα και ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, μπήκε σφήνα ο Ολυμπιακός και απέκτησε τον μεγάλο αυτό επιθετικό με εισήγηση ενός μεγάλου προπονητή, του Τάκη Λεμονή (άλλο μάτι που κόβει...).

Μετά την απόκτηση του Ρόμπερτς, ο Τάκαρος δήλωνε σε όλο τον κόσμο:
"ο Ρόμπερτς αποτελεί προσωπική μου επιλογή", πιστεύοντας ότι έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού.

Από την άλλη ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Αχιλλέας Μπέος, αφήνει να εννοηθεί ότι "έπιασε κότσο" τον Ολυμπιακό και μοσχοπούλησε ουσιαστικά ένα παλτό. Φέρεται να είχε πει ότι "χάρη στον Τάκη, πούλησα έναν παίκτη που κανονικά θα τον άφηνα ελεύθερο".
(που να ήξερε ο ανύπαρκτος τι έχασε...!)

Ο Ρόμπερτς σε έναν ολόκληρο γύρο (αφού μόνο σε έναν έπαιξε) σκόραρε 2 φορές. Η ειρωνεία; Και τα δύο απέναντι στην ομάδα του Μπέου.

Ο Λεμονής βλέποντας τις τρομερές επιδόσεις του Ζίζι, αναγκάστηκε να πετάξει στον πάγκο το μέχρι πρότινος μεγάλο αστέρι Ζιοβάνι.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόμπερτς ενώ στον Ολυμπιακό έπαιζε ως επιθετικός, στην εθνική του ομάδα έπαιζε στο κέντρο της άμυνας, ευνουχίζοντας ουσιαστικά αυτόν τον δεινό σκόρερ (αλλά που να ξέρουν οι άσχετοι). Δεν είναι τυχαίο ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που γνώριζαν για την δεινότητά του στο σκοράρισμα του είχαν κολλήσει το προσωνύμιο
"Ψυχρός εκτελεστής".


Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com