Πολύ έξυπνη... για να γίνεις γυναίκα μου

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010


Οι άνδρες προτιμούν να παντρεύονται γυναίκες λιγότερο έξυπνες από τους ίδιους, ενώ οι έξυπνες γυναίκες,"με χίλια ζόρια" καταφέρνουν να βρουν σύντροφο και να παντρευτούν. Σε αυτό και άλλα σχετικά συμπεράσματα κατέληξε έρευνα 4 βρετανικών πανεπιστημίων.



Οι 900 συμμετέχοντες της μακροχρόνιας έρευνας υποβλήθηκαν σε εξέταση της νοημοσύνης τους κατά τηνηλικία των έντεκα ετών και 40 χρόνια αργότερα εξετάστηκε η κατάσταση της προσωπικής τους ζωής για να βρεθεί το πώς έχουν διαμορφωθεί οι ζωές τους...


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι - πριν 40 χρόνια - έξυπνες μαθήτριες, σε αντίθεση με τους έξυπνους μαθητές, δεν είχαν επιτυχία στον τομέα του γάμου όταν ενηλικιώθηκαν. Όπως σημειώνουν ειδικοί στο θέμα των σχέσεων: οι άνδρες προτιμούν γυναίκες που μοιάζουν στις μητέρες τους ("μου θυμίζεις τη μάνα μου, γι' αυτό σ' αγαπάω"), οι οποίες δεν αποτελούν γι' αυτούς πρόκληση πνευματική και νοητική... Οι ερευνητές υποστηρίζουν, λοιπόν, ότι ο δείκτης νοημοσύνης κατά την παιδική ηλικία αποτελεί προβλεπτικό παράγοντα για τις πιθανότητες του ατόμου να παντρευτεί στην ενήλικη ζωή του, ανάλογα με το φύλο του.


Από το συγκεκριμένο δείγμα, το 88% των ανδρών με υψηλό εισόδημα είναι παντρεμένοι σε αντίθεση με το 80% των ανδρών με χαμηλό εισόδημα. Για τις γυναίκες, το 82% των γυναικών με υψηλό εισόδημα είναι παντρεμένες σε αντίθεση με ένα 86% όσων έχουν χαμηλότερο εισόδημα...


Σύμφωνα με ειδικούς, οι έξυπνες γυναίκες φοβίζουν τους άνδρες κι αυτό οφείλεται στο πώς έχουν ανατραφεί οι άνδρες. Όταν οι γονείς τους είχαν τους παραδοσιακούς ρόλους (μαμά στο σπίτι, μπαμπάς να δουλεύει και να συντηρεί την οικογένεια), δύσκολα μπορούν μελλοντικά να ανατρέψουν αυτό το σχήμα και στις δικές τους ζωές, ακόμη κι αν θεωρούν τους εαυτούς τους μοντέρνους κι απελευθερωμένους.


Πηγή: Thelo.gr



Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com