Ψηλοτάκουνα... μαθήματα!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010


Σε αυτό το μάθημα σίγουρα οι κοπέλες θα έπαιρναν άριστα στο σχολείο! Πρόκειται για το σεμινάριο Sexy Heels In The City (σέξι ψηλοτάκουνα στην πόλη) στο οποίο μετέχουν 16χρονες μαθήτριες!



Τα μαθήματα διάρκειας έξι εβδομάδων παραδίδονται στο κολέγιο South Thames στο Νότιο Λονδίνο. Οι καθηγητές υποστηρίζουν πως “προπονούν” τις νεαρές δεσποινίδες για την μελλοντική εργασία τους και την κοινωνική τους ζωή.

"Τα κορίτσια στην ηλικία των 15 ετών ξεκινούν να φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια. Για αυτό και μαθαίνουν πως να περπατούν πάνω σε αυτά κάτι που θα τους χρειαστεί στην μετέπειτα ζωή τους. Τα ποσοστά από χτυπήματα στα πόδια εξαιτίας των ψηλοτάκουνων παπουτσιών είναι αρκετά υψηλά", είπε η καθηγήτρια Chyna Whyne, πρώην τραγουδίστρια, η οποία ανέφερε πως η ζωή της ήταν μίζερη επειδή δεν ήξερε να περπατά σε ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που δε συμφωνούν με αυτήν την πρωτοποριακή κίνηση.

Φορώ ψηλοτάκουνα και θα ήθελα κάποιος να μου μάθει πως να τα πατάω. Αλλά πιστεύω πως στο πανεπιστήμιο έχουν σημασία άλλα πράγματα παρά αυτό. Σέβομαι την έξυπνη ιδέα τους αλλά δε θα το έπαιρνα ως μάθημα”, είπε η επιχειρηματίας, Annette Lees

Παρά ταύτα, οι μαθήτριες είναι ενθουσιασμένες από το καινούργιο μάθημα που τους διδάσκεται!

"Από τότε που ξεκίνησε το μάθημα αισθάνομαι περισσότερη αυτοπεποίθηση πάνω στα τακούνια. Δεν πονάω πλέον καθώς γνωρίζω τι ασκήσεις πρέπει να κάνω προτού βγω. Είναι πολύ χαρούμενη", είπε στην εφημερίδα Telegraph, η 16χρονη Celina Mystery.

Από την πλευρά του το κολέγιο δήλωσε μέσω εκπροσώπου Τύπου "Το μάθημα ήταν μια καλή ευκαιρία για τα κορίτσια ώστε να μάθουν κάτι διαφορετικό, να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να ανορθωθεί το ανάστημά τους. Μάλιστα έμαθαν να αποφεύγουν τα χτυπήματα και τους τραυματισμούς".

"Οι μαθήτριες που σπουδάζουν στο κολέγιο κομμωτική και αισθητική έκαναν και αυτο το μάθημα διάρκειας έξι εβδομάδων. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ένα σόου στο Broad Gate Tower όπου έδειξαν τι έμαθαν από τα σεμινάρια!".


Πηγή: cosmo.gr

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com