Αυστραλία:Στη φυλακή για μια τσιχλόφουσκα

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010


Η παράξενη υπόθεση εκδικάστηκε σε Δικαστήριο της Μελβούρνης, όταν o Μίρτζα ήταν εκεί με τη δικηγόρο του για υπόθεση άσχετη, προκειμένου να ζητήσει αναβολή της δίκης του.


Και όμως κρίθηκε προφυλακιστέος για μια τσίχλα. Το παράδοξο πλην όμως αληθινό συνέβη στην Ασυτραλία Ο 20χρονος Mίρτζα Ζουκάνοβις καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός μηνός για μια τσιχλόφουσκα.


Όταν ο δικαστής Ρόντι Κρισπ έκανε δεκτή την αίτηση του για αναβολή, ο νεαρός, αντί να υποκλιθεί μπροστά στην έδρα του δικαστή πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως επιβάλλεται, σηκώθηκε, στράφηκε προς το δικαστή και κοιτάζοντάς τον κατάματα έσκασε την τσιχλόφουσκα.


Ο δικαστής έδωσε, αμέσως, εντολή να μη φύγει ο 20χρονος από το δικαστήριο. Η νέα κατηγορία εναντίον του νεαρού ήταν "ασέβεια προς το δικαστήριο".



Η δικηγόρος ζήτησε την επιείκεια του δικαστή, λέγοντας, μάλιστα, ότι ο πατέρας του κατηγορουμένου υπέστη εκείνο το πρωί δεύτερη καρδιακή προσβολή.



Ο δικαστής, όμως, υποστήριξε ότι επρόκειτο για "εσκεμμένη πράξη" που έδειχνε καθαρά ασέβεια προς το δικαστήριο, και διέταξε τη φυλάκιση του νεαρού για ένα μήνα.


πηγή: cosmo.gr


Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com