Παιχτούρες Vol.11 (Φλάβιο Κονσεϊσάο)

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010


Ο Φλάβιο Κονσεϊσάο γεννήθηκε στις 12/6/1974 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.


Ανάμεσα στις πολλές ομάδες που έπαιξε και διέπρεψε ήταν και οι: Ντεπορτίβο Λακούνια(1996-2000), Ρεάλ Μαδρίτης (2000-2003), Μπορούσια Ντόρτμουντ (2003-2004).



Θέση: Μέσος Ομάδα: Παναθηναϊκός



Ο Τζίγκερ βλέποντας άλλη μια χρονιά χαμένη για τον Παναθηναϊκό, αφήνει να διαρρεύσει στον τύπο ότι ετοιμάζεται για μεγάλες μεταγραφές.


Βέβαια οι φυλλάδες άλλο που δεν ήθελαν, και άρχισαν να γράφουν για παίχτες που ούτε στο πιο τρελό όνειρό μας δεν φανταζόμασταν ότι θα έρθουν στη Ελλάδα.


Μέσα σε αυτά, ήταν και του Φλάβιο Κονσεϊσάο.


Όμως ο κόσμος του τριφυλλιού, απογοητευμένος όπως ήταν από την χαμένη χρονιά, δεν έδινε καμία σημασία στα ονόματα που γράφτηκαν.


Και όμως, ήρθε η μεγάλη στιγμή...


'Ηταν Αύγουστος του 2005, όταν ο Τάσος Νικολογιάννης βγαίνει περιχαρής στο ραδιόφωνο στου sport fm και ανακοινώνει την μεγάλη μεταγραφή των πρασίνων.


Ναι.. ήταν Φλάβιο... Και το αεροδρόμιο παίρνει φωτιά από χιλιάδες οπαδούς...


Ο Κονσεϊσάο, μαζί με τις βαλίτσες του, έφερε και 100 κιλά βραζιλιάνικο καφέ για να πίνει στις προπονήσεις και στους αγώνες, καθώς απεχθανόταν τον ελληνικό καφέ και τον φραπέ, όπως έλεγε ο ίδιος.


Κύριες ασχολίες του στην Ελλάδα ήταν, το ψάρεμα, η ιππασία, το γκολφ, το clubing και τα μπουζούκια.


Ο Φλάβιο ήταν πολύ κοινωνικός και γρήγορα έκανε πολλές φιλίες στην Ελλάδα, αλλά πραγματικά κολλητοί του ήταν, ο Ρέμος, ο Πάριος, ο ΛΕ.ΠΑ. και η Βανδή. Τους αγαπούσε τόσο πολύ, που φρόντιζε να τους επισκέπτεται κάθε βράδυ.


Ο Βραζιλιάνος λάτρευε τα camel τα άφιλτρα, το ουίσκι το τζόνι, αλλά μόνο το blue label. Ενώ που και που έπινε και κανένα μαύρο, αλλά μόνο αν ήταν Καλαματιανό, που το θεωρούσε το καλύτερο παγκοσμίως.


Αγαπημένο του χόμπι ήταν το ποδόσφαιρο, που όμως με τις πολλές "δουλειές" που είχε δεν προλάβαινε να ασχοληθεί όσο θα ήθελε.


Έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι ο Φλάβιο, στενοχωριόταν πάρα πολύ που δεν έβρισκε χρόνο να ασχοληθεί με την μπάλα, που τόσο αγαπούσε.


Φήμες λένε ότι οι συμπαίχτες του, τον είχαν "πιάσει" πολλές φορές να κλαίει για αυτόν τον λόγο, και μάλιστα από την στεναχώρια του τον έτρωγε και το δεξί του φρύδι.


Βέβαια, όταν μπορούσε, και δεν ήταν ξενυχτισμένος ή μεθυσμένος, παρουσιαζόταν και στην προπόνηση και στους αγώνες. Φυσικά πάντα με το καφεδάκι του, που επιμελώς έκοβε ο ίδιος κάθε πρωί, αλλά και το camelακι το άφιλτρο.


Ο Φλάβιο είχε το προσωνύμιο "ο εγκέφαλος". Προσωνύμιο που φρόντιζε να επιβεβαιώνει σε κάθε παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.


Ήταν το πολυτελές πολυεργαλείο για κάθε ομάδα.


Η χαρά κάθε προπονητή που τον είχε στο ρόστερ του.


Δεν είναι τυχαίο που μετά την φυγή του από την Ρεάλ, η ομάδα διαλύθηκε. Οι τότε παίχτες της βασίλισσας έκαναν απεργία πείνας για 6 ολόκληρους μήνες, ενώ απείλησαν ότι δεν θα συμμετείχαν στον Πρωτάθλημα.


Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η Ρεάλ συμμετείχε κανονικά στο πρωτάθλημα, όμως η απεργία πείνας συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα πολλοί παίχτες να καταλήξουν στο νοσοκομείο με ασιτία.


Ο "εγκέφαλος", στο κέντρο των πρασίνων έκανε όλες τις δουλειές. Από το να "σκουπίζει" στα χαφ, μέχρι και να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας. Ενώ ήταν και δεινός σκόρερ.


Το ανάλαφρο τρέξιμο, το τεχνικό σουτ, το απίστευτο κοντρόλ, αλλά και το τρομερό μυαλό του, ήταν μερικά από τα στοιχεία που έκαναν τους σπορτςκάστερ να τον ονομάζουν ρομπότ.


Ναι, αυτό ήταν ο Φλάβιο...


Ένα καλοκουρδισμένο, ακούραστο ρομπότ.


Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com