Σεξ: Αντρες vs Γυναίκες

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010


Που και πως διαφέρουν οι άνδρες από τις γυναίκες στις σεξουαλικές τους "τακτικές" και αντιλήψεις; Είναι άνδρες σεξουαλικά πιο έμπειροι; Ποιοί έχουν πιο προχωρημένες πεποιθήσεις για το σεξ;






Κάνοντας μια ανασκόπηση της τελευταίας δεκαετίας σε παραπάνω από 100 έρευνες που εξέτασαν τις διαφορές των δύο φύλων, οι ερευνητές Mary Oliver και Janet Hyde κατέληξαν να σημειώσουν 21 διαφορές στη σεξουαλική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών.

Τα καλά νέα είναι ότι οι διαφορές αυτές γίνονται όλο και πιο μικρές με το πέρασμα του χρόνου.

Οι ερευνητές μας δίνουν μια γεύση, υπογραμμίζοντας τις παρακάτω βασικές διαφορές :

* Οι άνδρες είναι πιο έμπειροι σεξουαλικά συγκριτικά με τις γυναίκες.

* Οι άνδρες χάνουν την παρθενιά τους νωρίτερα από τις γυναίκες.

* Οι άνδρες κάνουν σεξ πιο συχνά και αναφέρουν περισσότερους συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

* Οι άνδρες έχουν πιο ανεκτικές και χαλαρές πεποιθήσεις για το σεξ

* Οι άνδρες δέχονται πιο εύκολα το προγαμιαίο σεξ και δεν νιώθουν ενοχές για αυτό συγκριτικά με τις γυναίκες.

* Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ομοφυλοφιλική επαφή παρά το γεγονός ότι και τα δύο φύλα δεν διαφέρουν ουσιαστικά για τις πεποιθήσεις τους περί ομοφυλοφιλίας.

* Ο αυνανισμός είναι η κυριότερη διαφορά. Παρά το γεγονός ότι οι αντιλήψεις των δύο φύλων για τον αυνανισμό διαφέρουν ελάχιστα, οι άνδρες φαίνεται να αυνανίζονται διπλάσιες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους συγκριτικά με τις γυναίκες (αυτό είναι ολοφάνερο από το 92% των ανδρών και 58% των γυναικών).

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αυνανισμός, ως ένδειξη της γενικής σεξουαλικής ορμής, ίσως να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις ανεκτικότερες στάσεις και αντιλήψεις που έχουν οι άνδρες για το σεξ.

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com