Pro Evolution Soccer 2011: Beta έκδοση

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010


Οι πρώτες εντυπώσεις από όσα μας επιφυλάσσει το Pro Evolution Soccer 2011.




Η Konami έχει ήδη εκδώσει μία πρώτη beta έκδοση του Pro Evolution Soccer, αποκλειστικά για δημοσιογράφους, απ’ την οποία έχουν βγει και τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα του νέου PES. Σύμφωνα με τον Shingo 'Seabass' Takatsuka, παραγωγό του project και της Konami, κύριος προσανατολισμός στο gameplay θα είναι φέτος η ελευθερία και ο έλεγχος του παίκτη.

Το περιβάλλον του PES 2011 θα είναι για άλλη μια φορά διαφορετικό, όπως άλλωστε σε κάθε έκδοσή του. Όπως είχαμε πέρυσι μια βελτίωση στην απεικόνιση των μενού, έτσι αναμένεται να έχουμε και φέτος αρκετές θετικές αλλαγές. Η σημαντικότερη αλλαγή στο περιβάλλον είναι η δυνατότητα για drag & drop στην οθόνη του Team Management. Πλέον, θα μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές παικτών και τακτικής εύκολα και γρήγορα, κάτι που ασφαλώς αφορά ειδικότερα τους κατόχους PC.


Στον κυρίως αγώνα, προστίθενται δύο νέες κάμερες, οι οποίες σας δίνουν οπτική τύπου τηλεοπτικής αναμετάδοσης αγώνα. Υπάρχει επίσης καλύτερος σχεδιασμός των γηπέδων και πολύ πιο προσεγμένη απεικόνιση του κάθε ποδοσφαιριστή, ώστε να απεικονίζεται με ακρίβεια ο πραγματικός αντίστοιχος σωματότυπος,

Όσο για τον χειρισμό, στο νέο Pro θα έχετε μία μπάρα δύναμης για κάθε παίκτη, με την οποία θα καθορίζετε την δύναμη κάθε πάσας, τα στημένα, τα πλάγια και φυσικά τα σουτ. Στον αμυντικό τομέα όμως, έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγιση. Με το X και την κατεύθυνση θα πιέζετε τον αντίπαλο, με το Χ χωρίς κατεύθυνση θα πιέζετε και θα δράτε μόνο αν ο αντίπαλος σταματήσει, ενώ με το Χ και κατεύθυνση προς το τέρμα σας θα αντιγράφετε με ακρίβεια τις κινήσεις του αντιπάλου (δηλαδή θα κινείστε ακριβώς εκεί που κινείται). Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά παρατηρείται το φαινόμενο της αυτόματης πάσας από την στιγμή που θα κλέψετε την μπάλα (καθότι θα πατάτε το “X” που επιθετικά χρησιμεύει για την πάσα κι όταν κλέβετε θα δίνετε αμέσως πάσα). Aς ελπίζουμε να υπάρξουν κι εδώ προσεγμένες διορθώσεις μέχρι την τελική έκδοση.

Οι ντρίμπλες και οι προσποιήσεις στην πρώτη αυτή beta έκδοση, δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, οπότε και εκεί αναμένουμε σαφή περιθώρια βελτίωσης. Γενικά η αμυντική λειτουργία είναι αρκετά θετική και οι τερματοφύλακες πιέζουν για να πάρουν την κατοχή της μπάλας. Ανά διαστήματα βέβαια παγώνουν σε κάποια σουτ, αν και αυτό είναι κάτι που αναμένεται να διορθωθεί μέχρι τον Νοέμβριο. Άλλωστε, το PES έχει τα τελευταία χρόνια στους τερματοφύλακες μια πολύ καλύτερη παράδοση σε σχέση με το Fifa.


Στα πέναλτι έχουμε μία νέα προσέγγιση, καθώς μία πλάγια μπάρα θα κινείται παράλληλα προς το τέρμα κι εσείς θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί την σωστή στιγμή και με την σωστή δύναμη για να εξαπολύσετε το σουτ. Εξίσου σημαντικό είναι ότι στα δικαιώματα των πρωταθλημάτων, μετά το Uefa Champions League και το Europa League, έχουμε την εισαγωγή του Copa Libertadores, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει ρύθμιση της ταχύτητας παιχνιδιού από εσάς, καθώς και έξι επίπεδα δυσκολίας, συν ένα κρυφό και ακόμη πιο δύσκολο. Το μόνο που δεν είδαμε μέχρι στιγμής στο Pro Evolution Soccer 2011 είναι το Master League Online, στο οποίο για ευνόητους λόγους θα μπορείτε να παίξετε μόνο ένας εναντίον ενός. Όπως και να ‘χει, ο Shingo Takatsuka υποστηρίζει ότι στο φετινό PES θα μπορείτε να παίξετε πραγματικά όπως θέλετε.

Άραγε οι υποσχέσεις της Konami θα γίνουν πραγματικότητα; Μένει να έρθει ο Νοέμβριος για να μάθουμε τι μας επιφυλάσσουν οι Ιάπωνες, καθώς τότε το Pro Evolution Soccer 2011 θα κάνει την εμφάνισή του για PC, Playstation 3, Xbox 360, Playstation 2, Wii και PSP. Κι αυτή τη φορά η Konami παίζει τα ρέστα της.

Πηγή: gameworld.gr

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com