Απολύθηκε επειδή βοήθησε...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010


Ο λόγος για μία γυναίκα υπάλληλο σιδηροδρομικής εταιρείας των ΗΠΑ. Αντί να εκτιμηθεί το ότι απέτρεψε τον πιθανό τραυματισμό επιβάτη, απολύθηκε...




Η 34χρονη Rebecca είναι, φυσικά, σοκαρισμένη. Όλα έγιναν όταν η υπάλληλος, που εργάζεται οκτώ χρόνια στην εταιρεία, παρατήρησε έναν επιβάτη, ο οποίος συμπεριφερόταν περίεργα.

Πηγαινοερχόταν συνεχώς μέσα στο τραίνο και έδειχνε να είναι υπό την επήρρεια ναρκωτικών ουσιών και έπινε αλκοολούχα ποτά που πωλούνται εντός του τραίνου. Η γυναίκα, αφού είδε τα παραπάνω, παρακολουθούσε τον επιβάτη.

Ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί ώστε να περιμένουν στον επόμενο σταθμό του τραίνου για να εξετάσουν τον επιβάτη. Μόλις το τραίνο έφτασε στο σταθμό, ο επιβάτης ξεκίνησε να κατρακυλάει από τη σκάλα του τραίνου.

Η υπάλληλος μαζί με κάποιους ακόμη επιβάτες προσπάθησαν να πιάσουν τον άνθρωπο γιατί υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσει αρκετά, λόγω του ύψους της σκάλας. Στην προσπάθειά της, όμως, στραμπούληξε τον αγκώνα της και γρατζουνίστηκε στον καρπό της.

Όταν επέστρεψε στη δουλειά της, ανέφερε τα τραύματά της και οι προϊστάμενοί της τής είπαν να επισκεφτεί γιατρό. Χρειάστηκε περίπου ένα μήνα φυσικοθεραπεία μέχρι ο γιατρός να τής επιτρέψει να εργαστεί ξανά.

Πριν επιστρέψει ακόμη στη δουλειά, τής ήρθε ένα γράμμα από την εταιρεία, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για παράβαση του κώδικα ασφάλειας της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κώδικα, "οι υπάλληλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προσπαθούν να αποτρέπουν τραυματισμούς άλλων και των εαυτών τους. Πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να αποφεύγουν τους τραυματισμούς".

Μέσα σε λίγες ημέρες έλαβε και δεύτερο γράμμα, η κοινοποίηση της απόλυσής της. Στο γράμμα έλεγε ότι οι τέσσερις τραυματισμοί της - στη διάρκεια των οκτώ ετών που εργάζεται - είναι απόδειξη της... απροσεξίας της. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να απολυθεί γιατί θεωρείται ότι έχει τάσεις τραυματισμού...

Πηγή: thelo.gr

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com