Ο απέντερος Σαλένκο

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ο Όλεγκ Σαλένκο, πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του 1994 ετοιμάζεται να πουλήσει το χρυσό παπούτσι με το ποσό των 500.000 $ , λόγω χρεών.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, κάτι η παγκόσμια οικονομική κρίση, κάτι οι λάθος επιχειρηματικές επιλογές του παλαίμαχου επιθετικού της εθνικής Ρωσίας τον οδήγησαν στην χρεωκοπία.

Έτσι ο Σαλένκο αναγκάστηκε να βγάλει στο σφυρί διάφορα προσωπικά του αντικείμενα, μαζί με αυτά και το χρυσό παπούτσι που κέρδισε στο Μουντιάλ του 1994.

Ο πρώην άσσος των Ζενίτ, Ντιναμό Κιέβου, Βαλένθια και Ρέιντζερς δηλώνει: "Έχω δεχτεί μία πολύ καλή προσφορά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεν είμαι εντελώς απένταρος ή σε μία θέση που θα πρέπει να πουλήσω τα πάντα, αλλά η προσφορά που έχω είναι εξαιρετική και δύσκολο να την αρνηθεί κανείς. Ζήτησα από τους πάμπλουτους Άραβες να φροντίσουν πολύ καλά το βραβείο, τοποθετώντας το σε κάποιο μουσείο της χώρας".

Για την ιστορία, ο Σαλένκο σημείωσε ένα από τα μεγάλα ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας πέντε γκολ στο 6-1 της Ρωσίας επί του Καμερούν, στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου στο Μουντιάλ του 1994 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σε εκείνο το Μουντιάλ κέρδισε το χρυσό παπούτσι με 6 γκολ συνολικά.