Παιχτούρες Vol.2 (Ερίκ Ραμπεσαντρατανά)

Σάββατο 15 Μαΐου 2010


Ερίκ Ραμπεσαντρατά, παίχτης ίνδαλμα για πολλούς πιτσιρικάδες από εκείνη την εποχή μέχρι και σήμερα.

Είναι ο παίχτης που με την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο των Αθηνών και μόνο, διέγραψε από την μνήμη όλων των ΑΕΚτζήδων ότι κάποτε έπαιξε στην ομάδα τους ο Στέλιος Μανωλάς.

Θέση: Στόπερ Ομάδα: ΑΕΚ



Ήρθε στην ΑΕΚ το 2001, όμως κατάφερε να αφήσει το στίγμα του και να ακούγεται το όνομά του ακόμα και σήμερα από τα χείλη των οπαδών.

Λατρεύτηκε σαν Θεός όσο λίγοι στους κιτρινόμαυρους.

Δεν είναι τυχαίο που όταν εμφανίζεται κάποιος καινούριος αμυντικός στην ΑΕΚ, γίνεται πάντα σύγκριση με τον τεράστιο Ερίκ.

Λέγοντας υποτιμητικά:
"Α... ρε άσχετε... το 2001 που έπαιζε ο Ερίκ δεν θα περνούσες ούτε έξω από το γήπεδο"

Ή λέγοντας γεμάτοι ελπίδα, δίνοντας το χρίσμα:
"Τι παιχτούρα είναι αυτή; Λες να είναι ο νέος Ραμπεσαντρατανά;"

Φανταστείτε για πόσο μεγάλο παίχτη μιλάμε, που στο Ελληνικό Πρωτάθλημα δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό και όμως κατάφερε να δημιουργήσει τόσο μεγάλο πανικό στις αντίπαλες ομάδες και μόνο με την παρουσία του στον πάγκο. (Έπαιξε τρεις φορές στο Κύπελλο και δύο φορές στην Ευρώπη).

Ο Ραμπεσαντρατανά ήταν λάτρης της καλής διατροφής. Αυτό εξηγεί και τον τριψήφιο αριθμό κιλών του.

Αγάπησε πολύ την Ελλάδα και ειδικά τις διατροφικές επιλογές μας, βάζοντας καθημερινά και στην δική του διατροφή τα υγιεινά σουβλάκια για να διατηρήσει την κορμάρα του.

Ο Ερίκ εκτός από παιχταράς ήταν και μεγάλος ερωτύλος δημιουργώντας πανικό σε όλα τα κοριτσάκια και όχι μόνο, που ξέχασαν με μιας το είδωλο Σάκη Ρουβά.

Αλησμόνητο έχει μείνει το επεισόδιο με τον Μάκη Ψωμιάδη, όταν δέχθηκε επίθεση γιατί τόλμησε να φιλήσει μπροστά του τη γυναίκα του στο στόμα!

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com