Παιχτούρες Vol.1 (Helgi Sigurðsson)

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010


Το πρώτο αφιέρωμα ανήκει δικαιωματικά σε έναν παίχτη μάγο, πολυτέλεια για οποιονδήποτε σύλλογο σε όλο τον κόσμο, που είχαμε την τύχη να τον δούμε και να τον καμαρώσουμε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα ντυμένο στα πράσινα.


Ναι φίλοι μου... είναι αυτός που καταλάβατε...

Ο μεγάλος Χέλγκι Σίντγκουρσον....

Θέση: Επιθετικός Ομάδα: Παναθηναϊκός


Ο Σίντγκουρσον είναι ο παίχτης που σφράγισε με το όνομά του την ιστορία του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, αφού αγωνίστηκε με την ίδια μεγάλη επιτυχία και με τα χρώματα άλλων ομάδων όπως: Vikingur, Fram, Stabaek,AGF, Valur, αλλά και άλλους ιστορικούς συλλόγους στο παγκόσμιο στερέωμα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που άκουσε ρυθμικά το όνομά του από τα χείλη των οπαδών, που τους έπιανε υστερία και μόνο με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ισλανδός άσσος αποκτήθηκε από τους πράσινους το 1999 με την ελπίδα της τότε διοίκησης να γίνει αυτό που λέμε "Παίχτης που κάνει την διαφορά". Και έτσι έγινε.....

Ο Χέλκι ξεχώριζε μέσα στο γήπεδο από όλους του υπολοίπους, αφού ήταν ο μόνος που περπατούσε από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι και την λήξη του.

Όπως επίσης ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να χάσει τα άχαστα. Ακόμα και αν η μπάλλα ήταν πάνω στην γραμμή θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να την στείλει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (Παναθηναϊκός - Λα Κορούνια).

Οι επιδόσεις του είναι αξεπέραστες μέχρι και σήμερα, ανακηρύσσοντάς τον ως έναν από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ελλάδα.

Δεν ήταν τυχαίο που σε όλη του την καριέρα τον ακολουθούσε το προσωνύμιο
"Ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ".

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com