Η κλοπή του αιώνα σε μουσείο του Παρισιού!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπεύθυνοι του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι, όταν διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει «φτερά» πέντε πίνακες αξίας 100 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για έργα των Πικάσο, Ματίς, Μοντιλιάνι, Μπρακ και Λεζέρ, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, σε ορισμένα σημεία του μουσείου το σύστημα συναγερμού δεν λειτουργούσε από τις 30 Μαρτίου!

Η κατάσταση γίνεται όμως ακόμη χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από μια τριετία δαπανήθηκαν περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας! Τη νύχτα της κλοπής τρεις φύλακες φρουρούσαν τον χώρο. Έτσι για να μη λέμε ότι αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν…

Από κάποια κάμερα παρακολούθησης φαίνεται ότι ένας δράστης με καλυμμένο το πρόσωπο κατάφερε να εισέλθει στο χώρο σπάζοντας ένα τζάμι, αλλά θεωρείται απίθανο να ενεργούσε μόνος. Τα έργα αφαιρέθηκαν με χειρουργική ακρίβεια από τις κορνιζές του και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία των έργων, τα ονόματα των καλλιτεχνών αλλά και το… προφίλ του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού, οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «κόλπα» που έχουν γίνει ποτέ στο χώρο της Τέχνης, συγκρινόμενη μόνο με αντίστοιχα σε σενάρια κινηματογραφικών ταινιών!

Πηγή: sport-fm.gr

Επικοινωνία : facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com