Παιχτούρες Vol.7 (Φέλιξ Μπόρχα)

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010


Ο Αλεχάντρο Φέλιξ Μπόρχα γεννήθηκε στο Σαν Λορένσο ντε Εσμεράλδας. Από τα παιδικά του χρόνια επέλεξε τη διέξοδο του ποδοσφαίρου και εντάχθηκε σε ποδοσφαιρικό σύλλογο της περιοχής του. Το 1999 έκανε το μεγάλο βήμα και βρέθηκε στην Ελ Νασιονάλ του Κίτο, όπου από τα πρώτα χρόνια συμμετείχε στα εφηβικά τμήματα του συλλόγου.


Θέση: Επιθετικός Ομάδα: Ολυμπιακός


Τον Απρίλιο του 2006, λίγο πριν τη λήξη της σεζόν στην Ελλάδα, ο Τροντ Σόλιντ, προπονητής του Ολυμπιακού, προτείνει την απόκτηση του φορ απ'τον Ισημερινό και ο Σωκράτης Κόκκαλης, "ζαλισμένος" απ'το λαβράκι-Τουρέ που του ξετρύπωσε ο Νορβηγός την περασμένη σεζόν, δίνει το "ΟΚ" για να δαπανηθεί το 1.000.000 ευρώ που απαιτούνται και ο Μπόρχα συμφωνεί με τον Ολυμπιακό.

Οι διαπραγματεύσεις για τον διεθνή άσσο από το Εκουαδόρ είχαν ήδη ξεκινήσει, με την άδεια του Κόκκαλη, και οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν να ψάχνουν στοιχεία για να παρουσιάσουν το διαφαινόμενο νέο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Όσοι τον είχαν δει να αγωνίζεται περιέγραφαν τον Φέλιξ ως ένα εντυπωσιακό παίκτη. Δυνατό, ταχύ, πολύ καλό και στο ψηλό παιγνίδι.

Τον Ιούνιο του 2006 Η ΠΑΕ Ολυμπιακός βγάζει μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της:
ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ομάδα του Εκουαδόρ Ελ Νασιονάλ και τον ποδοσφαιριστή Φέλιξ Μπόρχα. Ο ποδοσφαιριστής, που θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας από την 1η Ιουλίου, θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας."


Και τα πρωτοσέλιδα πήραν φωτιά:

















"Μπόρχα Μηχανή του γκολ"

"Η σαΐτα του Εκουαδόρ φοράει τα κόκκινα"

"Θα αφήσει εποχή"

Μπόρχα είναι ο Ρονάλντο των φτωχών"

Φέλιξ Μπόρχα: "Θα βάζω 25 γκολ κάθε χρόνο"

Φέλιξ Μπόρχα: "Σήμερα παίζω Μουντιάλ να δείτε ποιος είμαι"


Ο Φέλιξ βλέποντας όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων του Ολυμπιακού, θέλησε να τους το ανταποδώσει με καλές εμφανίσεις τόσο στο Μουντιάλ, όσο και με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Και έτσι έγινε:

Όλα ξεκίνησαν από τις πραγματικά έξοχες εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 2006, όπου δεν έπαιξε ούτε λεπτό, όμως καθήλωσε όλους τους οπαδούς στις τηλεοράσεις να περιμένουν να δουν αγώνες του Εκουαδόρ για να θαυμάσουν τα νέο "μαύρο διαμάντι", όπως τον αποκαλούσαν οι δημοσιογράφοι, να ξεσκονίζει τον πάγκο και μάλιστα με περίσσια τεχνική.

Με την ίδια επιτυχία αγωνίστηκε και με τα χρώματα του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας εξαίσιες εμφανίσεις, τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Champions League, και μάλιστα με στατιστικά που θα ζήλευαν ακόμα και ο μεγάλος Θωμάς Μαύρος, που ο Φέλιξ τον ξεπέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του Ελληνικού Πρωταθλήματος πετυχαίνοντας σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις 6 γκολ.

Ο Φέλιξ, που από τον πρώτο του κιόλας αγώνα άκουγε ρυθμικά το όνομά του από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων, βαθύτατα συγκινημένος πραγματοποιούσε συνεχώς όλο και καλύτερες εμφανίσεις, θέλοντας να τους ευχαριστήσει.

Δεν είναι τυχαίο που οι φίλοι του Ολυμιακού του είχαν κολλήσει προσωνύμια όπως:
"Ρονάλντο των φτωχών"
"Καγκουρό"
"Κόμπρα"
μασκοφόρος εκδικητής"
"Το μαύρο διαμάντι"

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε μερικά στιγμιότυπα από τον Φέλιξ Αλεχάντρο Μπόρχα:






"Εδώ βλέπετε τον Μπόρχα να παίρνει μια κεφαλιά και να σκοράρει. Πραγματικά δεν σας θυμίζει καγκουρό;"













"Εδώ ο Φέλιξ σε άλλο ένα καταπληκτικό γκολ, να ρίχνει το δηλητήριο στους αντιπάλους σαν κόμπρα"









"Εδώ ο Μπόρχα σε φωτογραφία με όλη την ομάδα που σαν μαύρο διαμάντι λάμπει τόσο πολύ που δεν φαίνονται οι υπόλοιποι παίχτες της ομάδας"









"Τέλος, εδώ βλέπετε τον Φέλιξ ύστερα από κάποιο γκολ του που φοράει την μάσκα του τιμωρού"











"Μην μου πείτε οτι εδώ δεν σας θυμίζει τον Ρονάλντο στα καλά του;"







Επικοινωνία :
facebook profile... ή tsigouinos@gmail.com